Voet van het gas: deze plek bij Muiderberg is een van de populairste flitslocaties

Door Pieter Witte

Even opletten als je vaak over de snelweg langs Muiderberg rijdt: één specifieke plek is namelijk een van de populairste flitslocaties van het land. Het gaat om hectometerpaaltje 14,8, vlak onder het spoorviaduct. Dit is nu de op één na populairste flitsplekken van de politie. 

De populaire flitslocaties zijn onder elkaar gezet door ‘snelheidsapp’ Flitsmeister. De A1 blijkt aantrekkelijk om een flitser neer te zetten: doordat er het afgelopen jaar meer gecontroleerd werd is het Muiderbergse hectometerpaaltje gestegen naar de landelijke tweede plek. 

Twee jaar geleden stond de A1 zelfs nog twee keer in het flitslijstje. Toen was niet alleen de plek bij Muiderberg populair, maar ook een plekje op de A1 bij Muiden, even verderop. 

De politie staat er dus vaak met een flitser. Of er ook daadwerkelijk veel mensen te hard rijden en hoe hard dan, is niet duidelijk. 

Flitspalen in de rest van de regio

Dat is overigens wel bekend over de andere achttien flitspalen in ’t Gooi. Vorig jaar hebben die gezamenlijk in totaal bijna 60.000 keer geflitst voor te hard rijden. In Wijdemeren springt een paal op de Oud-Loosdrechtsedijk er behoorlijk uit met een dikke 9.200 boetes. Samen met een tweede paal die aan dezelfde dijk staat, levert dat meer dan zestienduizend boetes op.

Hilversum spant dan weer de kroon met de meeste flitspalen, alleen op de Johannes Geradtsweg staan er al vijf. In totaal heeft de gemeente twaalf stuks staan, die vorig jaar gezamenlijk meer dan 27.500 snelrijders op de foto gezet hebben.

Flitsmarathon

Autorijders met een te zware rechtervoet moeten extra opletten deze week: de flitsmarathon van de politie is begonnen. Op veel beruchte wegen waar auto’s te hard rijden, en dus ook op de snelwegen, zijn extra radarcontroles. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.