Over ons

Over ons

Wat is GooiTV?

GooiTV verzorgt lokale televisieprogramma’s voor de gemeenten Gooise Meren en Wijdemeren. Wij doen verslag van allerlei evenementen en gebeurtenissen in deze gemeenten. We beperken ons niet tot deze gemeenten; soms gebeurt er iets in Huizen wat ook interessant is voor Gooise Meren.

Naast televisie maakt GooiTV ook gebruik van het internet en de sociale mediakanalen.

Bij GooiTV is een twintigtal medewerkers betrokken. Het gaat om redactie, verslaggeving, (uitzend)techniek, editing, audio, beeld (camera), regie, lichtbewerking en (financiele)administratie. Een aantal van hen heeft ervaring opgedaan bij lokale, regionale en/of landelijke omroeporganisaties en/of bij maatschappelijke organisaties.. Belangrijk vinden wij dat de medewerkers binding hebben met de lokale leefomgeving. Daarnaast biedt GooiTV als erkend leerbedrijf stageplaatsen aan.

Participatie

GooiTV wil de inwoners van Gooise Meren en Wijdemeren actief betrekken bij de lokale televisiezender. Als er iets te melden is, kunt u een e-mail sturen naar redactie@gooitv.nl

Met GooiTV kan Bussum zich weer een beetje ‘televisiestad’ noemen. Televisie heeft immers zijn oorsprong in Bussum . Op 2 oktober 1951 startte de eerste televisie-uitzending.

Het GooiTV team

Samenwerking Enter Media & Weekblad Wijdemeren/De NieuwsSter

GooiTV en Enter Media (uitgever van o.a. BussumsNieuws en NaarderNieuws) hebben sinds een paar jaar de krachten gebundeld en werken op diverse journalistieke vlakken samen, zoals in het afgelopen jaar voor de verkiezingen van 2022. Journalisten van de krant verzorgen geregeld de interviews met de burgemeester of wethouders in de regio. Enter Media publiceert wekelijks het GooiTV programma-overzicht. 

GooiTV levert aan Enter Media, ter aanvulling op krantenartikelen, informatie uit interviews. Eenzelfde soort samenwerking heeft GooiTV met Weekblad Wijdemeren/De NieuwsSter (uitgeverij Dunnebier).

Sinds de zomer van 2022 streeft GooiTV samen met NH Gooi (de zendgemachtigde voor Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren) naar de vorming van een gemeenschappelijke streekredactie om de nieuwsvoorziening in de regio Gooi- en Vechtstreek verder te versterken.