Over ons

Over ons

Wat is GooiTV?

GooiTV verzorgt lokale televisieprogramma’s en nieuwsberichten voor Gooise Meren en Wijdemeren in de regio Gooi en Vechtstreek, samen met NHGooi  en NH Media.  Wij doen verslag van allerlei evenementen en gebeurtenissen in deze gemeenten. 

Naast televisie maakt GooiTV ook gebruik van het internet en de sociale mediakanalen als YouTube, facebook, Instagram, etc.

Bij GooiTV is een twintigtal medewerkers betrokken. Het gaat om redactie, verslaggeving, (uitzend)techniek, editing, audio, beeld (camera), regie, lichtbewerking en (financiele)administratie. Een aantal van hen heeft ervaring opgedaan bij lokale, regionale en/of landelijke omroeporganisaties en/of bij maatschappelijke organisaties.. Belangrijk vinden wij dat de medewerkers binding hebben met de lokale leefomgeving. Daarnaast biedt GooiTV als erkend leerbedrijf stageplaatsen aan.

Participatie

GooiTV wil de inwoners van Gooise Meren en Wijdemeren actief betrekken bij de lokale televisiezender. Als er iets te melden is, kunt u een e-mail sturen naar redactie@gooitv.nl

Met GooiTV kan Bussum zich weer een beetje ‘televisiestad’ noemen. Televisie heeft immers zijn oorsprong in Bussum . Op 2 oktober 1951 startte de eerste televisie-uitzending.

Het GooiTV team

Samenwerking NHGooi, NH Media en Weekblad Wijdemeren/De NieuwsSter

GooiTV en Dunnebier (uitgever van Weekblad Wijdemeren/De Nieuwsster) hebben sinds een paar jaar de krachten gebundeld en werken op diverse journalistieke vlakken samen, zoals in het afgelopen jaar voor de verkiezingen van 2022. Journalisten van de krant verzorgen geregeld de interviews met de burgemeester in Wijdemeren. 

Sinds de zomer van 2022 streeft GooiTV samen met NH Gooi (de zendgemachtigde voor Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren) naar de vorming van een gemeenschappelijke streekredactie om de nieuwsvoorziening in de regio Gooi- en Vechtstreek verder te versterken. In december 2022 kreeg dit samenwerkingsverband extra gelden van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek om die streekredactie vorm en inhoud te geven. Daarmee wordt ook samenwerking gezocht met NH Media.