Over ons

Wat is GooiTV?

GooiTV verzorgt lokale televisieprogramma’s voor de gemeenten Gooise Meren en Wijdemeren. Wij doen verslag van allerlei evenementen en gebeurtenissen in deze gemeenten.

Naast televisie maakt GooiTV ook gebruik van het internet en social media.

Bij GooiTV is een twintigtal medewerkers betrokken. Een aantal van hen heeft ervaring opgedaan bij lokale, regionale en/of landelijke omroeporganisaties.

TV Magazine

GooiTV zendt iedere week TV Magazine uit. Dit programma duurt ongeveer 20 minuten en geeft een overzicht van wat zich heeft afgespeeld op maatschappelijk, cultureel en politiek vlak in Gooise Meren en Wijdemeren.

Participatie

GooiTV wil de inwoners van Gooise Meren en Wijdemeren actief betrekken bij de lokale televisiezender. Als er iets te melden is, kunt u een e-mail sturen naar redactie@gooitv.nl

Met GooiTV kan Bussum zich weer een beetje ‘televisiestad’ noemen. Televisie heeft immers zijn oorsprong in Bussum . Op 2 oktober 1951 startte de eerste televisie-uitzending.

Neem contact op

Samenwerking Enter Media NH

GooiTV en Enter Media (uitgever van o.a. BussumsNieuws en NaarderNieuws) hebben sinds een paar jaar de krachten gebundeld en werken op diverse journalistieke vlakken samen. Zo heeft GooiTV met de redactie van Enter Media samengewerkt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in Gooise Meren in 2018. Journalisten van de krant verzorgen geregeld de interviews met enkele burgemeesters in de regio. Enter Media publiceert wekelijks het GooiTV programma-overzicht. GooiTV levert aan Enter Media, ter aanvulling op krantenartikelen, informatie uit interviews. Wekelijks overleggen de redacties van Enter Media en GooiTV samen

Daarnaast is GooiTV media-partner van NH Nieuws (voorheen RTV NH) en worden er regelmatig items uitgewisseld.

In Derde Termijn

In Derde Termijn is een politiek maatschappelijk discussieprogramma waarin politici, vertegenwoordigers van maatschappelijke instellingen en burgers met elkaar in discussie gaan over uiteenlopende onderwerpen. De presentatie is in handen van Ruud Bochardt.

In Derde Termijn werd zes seizoenen uitgezonden bij TV Hilversum en heeft nu een vervolg bij GooiTV. Het programma duurt een klein half uur en wordt wekelijks uitgezonden.

RegioHub

RegioHub is een co-productie van de Regio Gooi en Vechtstreek en GooiTV en behandelt diverse uitéénlopende onderwerpen waar de Regio zich mee bezig houdt. De Regio Gooi en Vechtstreek is het samenwerkingsverband van acht gemeenten: Hilversum, Gooise Meren, Wijdemeren, Weesp, Huizen, Blaricum, Laren en Eemnes.

Onderwerpen zijn onder andere afvalscheiding, 30 dagen gezonder leven, opvoedingsvraagstukken, rookvrije generatie, watertappunt, enzovoorts.

Evenementen

Naast de vaste programma’s doet GooiTV ook verslag van specifieke evenementen zoals de intocht van Sinterklaas, Koningsdag, de Kerstlichtjestocht, Bussum Cultureel, “Het Gooi Bevrijd” (viering van de bevrijding in 1945) en incidentele programma’s, die aangeleverd worden door de Historische Kring Bussum. Maar GooiTV organiseert ook de (lijsttrekkers)debatten in Gooise Meren en Wijdemeren.

In Gesprek met de Burgemeester van

Geregeld leiden journalisten van Enter Media de interviews met de burgemeesters van Hilversum, Wijdemeren en Gooise Meren. De gesprekken gaan in op de actualiteit, duren gemiddeld 10 – 15 minuten en worden behalve op GooiTV uitgezonden, ook verslagen in onder andere BussumsNieuws en De Gooi- en Eembode.

Ruud Bochardt
In Derde Termijn / RegioHub

Iris Wubbe
TV Magazine

Lijsbeth Siegersma
Voice-Over

Andreas van der Schaaf
Evementen

Nanny Blank
TV Magazine