Politie maakt fraudeur herkenbaar, Bussumse vrouw nog altijd haar spullen kwijt

Door Bureau NH

De politie heeft vandaag in Bureau NH herkenbaar beeld getoond van een fraudeur die vorige maand allemaal persoonlijke spullen heeft meegenomen bij een 77-jarige vrouw uit Bussum. Hij haalde onder meer een kluis en een bankpas op, onder het mom van het veiligstellen bij de bank.

De verdachte doet zich donderdagmiddag 21 maart voor als bankmedewerker. Het slachtoffer wordt opgebeld door iemand die zich voordoet als personeelslid van de fraudedesk van de bank. Er wordt zo op haar ingepraat dat ze overtuigd raakt.

De vrouw is op dat moment thuis in haar woning aan de Meentweg. Daar komt bovenstaande jongeman aangelopen om alle spullen mee te nemen. Met haar pinpas trekt hij uiteindelijk 500 euro uit de muur.

Minderjarig?

De man wordt geschat tussen de 17 en 24 jaar oud te zijn, heeft een lichte huidskleur en slank postuur. Hij heeft donker kort krullerig haar met opgeschoren zijkanten. Vanwege zijn vermoedelijke minderjarigheid wilde de politie en het OM de verdachte eerste onherkenbaar tonen.

Dat gebeurde vorige week in Bureau NH. Sindsdien heeft hij zich nog altijd niet gemeld, ook zijn identiteit is niet bekend bij de politie. Daarom wordt hij nu volledig herkenbaar laten zien, dit is zijn signalement:

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.