Oplichter haalt kluis en spullen mee van 77-jarige inwoner Bussum

Door Bureau NH

Een kluis van een 77-jarige inwoner van Bussum is donderdagmiddag 21 maart door een oplichter meegenomen. Ook andere persoonlijke spullen haalde hij, onder het mom van veiligstellen bij de bank, op. De verdachte deed zich voor als bankmedewerker en kreeg zo toegang tot haar spullen. 

De vrouw is op dat moment thuis in haar woning aan de Meentweg. Ze wordt opgebeld door iemand die zich dus voordoet als personeelslid van de bank. Er wordt zo op haar ingepraat dat ze overtuigd raakt.

Kluis

Al die tijd blijft de oudere mevrouw aan de telefoon met zogenaamd de bank. Rond 14.20 uur, staat de koerier voor haar deur. Ze geeft haar bankpas af. Eenmaal binnen geeft ze hem ook nog een kluis mee met waardevolle spullen.

Met de gestolen bankpas wordt bij een geldautomaat aan de Prinses Christinastraat in het Utrechtse Westbroek gepind. Hij neemt 500 euro mee. De man wordt geschat tussen de 17 en 24 jaar oud te zijn, heeft een lichte huidskleur en slank postuur. Hij heeft donker kort krullerig haar met opgeschoren zijkanten. 

Minderjarig?

Tekst loopt na video door.

Vanwege zijn mogelijke minderjarigheid wil het Openbaar Ministerie de verdachte eerst onherkenbaar tonen. Als hij zich binnen een week niet meldt, komt hij in vol ornaat in Bureau NH.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.