Motorrijders halen geld op voor Gooise stichting in strijd tegen zeldzame kinderziekte

Door Eva Doesborgh

Een hels kabaal van tientallen motoren gisteren, dwars door Blaricum en Huizen, maar wel voor het goede doel: motorrijders van motorclan Power Bikes Shinobi deden een zogeheten ‘ride out’ voor de Blaricumse stichting Beat Batten. Met de tocht haalden ze geld op voor het goede doel.

De motorrijders haalden geld op in de strijd tegen de ziekte Batten, een zeldzame stofwisselingsziekte die ook wel kinderdementie wordt genoemd.

Vanaf zo’n vijf jaar oud beginnen zich langzaam problemen op te stapelen bij kinderen met Batten: ze kunnen steeds slechter zien, krijgen epileptische aanvallen, het geheugen gaat achteruit en ze kunnen in een rolstoel terechtkomen. Kinderen met Batten worden vaak niet ouder dan 25 jaar.

De motortocht startte gisteren in Bodegraven, dat op de route ligt van waar de meesten vandaan komen, de regio Rotterdam. Vanaf daar reden de motorrijders door Utrecht, langs het Wilhelmina Kinderziekenhuis waar kinderen met Batten behandeld worden, door naar ’t Gooi. De motortocht eindigde bij uitspanning ’t Nennetje in Huizen.

Het precieze eindbedrag is nog niet helemaal bekend, maar de motorrijders hebben ruim 2.000 euro opgehaald en de teller loopt nog.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.