Honkbalcompetitie begint verhit tussen Amsterdam en HCAW: “Rustig, rustig, rustig!”

Door Thomas Brood

De honkbalcompetitie is weer begonnen. Landskampioen Amsterdam Pirates speelde een drieluik tegen HCAW uit Bussum. Zondag was de derde wedstrijd en die liep in de zesde inning behoorlijk uit de hand. Beide teams vlogen elkaar in de haren tijdens een zogenaamde bench-clearing brawl.

“Ik heb wel meegekregen dat hun dug-out tegen mijn werper stond te praten”, vertelt HCAW-coach Ronald Jaarsma. De Amsterdamse bank riep inderdaad regelmatig naar HCAW-werper Kaj Timmermans dat hij onreglementair gegooid zou hebben.

“Daar werd niets aan gedaan. Ik snap dat hij het persoonlijk opvat, want het gaat over hem. Maar het was richting de officials, maar ik denk dat het hem te veel werd”, blikt Amsterdam-Pirates speler Roelie Henrique terug.

Amsterdam werd vorig jaar verrassend landskampioen. “Zeker na vorig jaar wil ik niets anders dan kampioen worden. Wij zijn het enige team dat bij elkaar is gehouden. Wij hebben nog drie sterke spelers erbij gehaald en wij hebben denk ik all-round het sterkste team”, aldus Henrique.

Ronald Jaarsma

Het Bussumse HCAW begon aan de voorbereiding zonder hoofdcoach. Pas in februari werd Ronald Jaarsma aangesteld. Hij is duidelijk over het doel met HCAW: “De enige doelstelling is het landskampioenschap. Ik denk ook dat wij daar de selectie voor hebben”, aldus Jaarsma.

De ploeg van Jaarsma deelde het eerst tikje van de competitie uit. In de serie tegen Amsterdam werden tweede van de drie wedstrijden gewonnen. Zondag won HCAW met 6-0 van Amsterdam 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.