Man (59) zwaar mishandeld in bos Hilversum, slachtoffer waarschijnlijk voorgoed blind

Door Redactie

Een 59-jarige man is in maart ernstig mishandeld in een bos in Hilversum. Dat gebeurde toen hij in discussie ging met een andere man die in een tent bivakkeerde. Door de mishandeling is de man vermoedelijk voorgoed blind.

Het slachtoffer wandelde in de ochtend van woensdag 13 maart met zijn hond door het bos langs de Graaf Wichmanstraat. Rond 8.15 uur liep hij het bos in van de Westerheide.

Na dertig meter sloeg de wandelaar linksaf, waar na ongeveer zestig meter een omgevallen boom op het pad lag. Naast die boom stond een zilvergrijze koepeltent met veel troep er omheen. Het latere slachtoffer en de vermoedelijke tenteigenaar raken verzeild in een discussie, die uiteindelijk uitmondt in een zware mishandeling.

Direct naar OK

Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Ook bloedde hij behoorlijk uit zijn oog. Samen met zijn hond wandelde de man terug naar huis. Van daaruit is het slachtoffer, samen met zijn vrouw, naar het ziekenhuis gegaan. 

Eenmaal in het ziekenhuis wordt duidelijk hoe ernstig de mishandeling is geweest. De man moet direct onder het mes om aan zijn oog te worden geopereerd. Zeer waarschijnlijk is het slachtoffer voorgoed blind. 

Signalement

De politie is vanwege de gezondheid van het slachtoffer wat later begonnen met het onderzoek in deze zaak. Inmiddels is er een signalement gedeeld van de verdachte. De man is ongeveer 1.90 meter lang, tussen de 35 en 40 jaar oud en had bruin haar. Verder droeg hij een lichtblauwe jas en had hij slippers aan. De man was Duitstalig. Naast de tent stond een bakfiets onder een zijltje. Die bakfiets had een klein voorwiel met een hoge velg.

Kijk komende woensdag opsporingsprogramma Bureau NH voor meer details over deze mishandeling. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.