Bekendste Larense snackbar Beo definitief dicht: “Nog één keer broodje warm vlees met satésaus”

Door Nina Vermeulen

De bekendste snackbar van ‘t Gooi, BEO in Laren, sluit vandaag officieel de deuren. Na 57 jaar is het einde van een stukje Larense cultuur aan het Brinklaantje nabij. Nog één keer een broodje bal, warm vlees met satésaus en kroket in het vet. Hoe is dit naderende afscheid voor de vele vaste bezoekers en de eigenaar van de zaak?

Met recht is dit het einde van een tijdperk. Al decennialang is BEO een begrip in het Gooi, waar iedereen naartoe gaat. Zo eet de vrachtwagenchauffeur hier een broodje met de bankier. Alle broodjes zijn ‘zelf gedraaid’ en alleen geserveerd op porselein, want ‘we blijven wel in het Gooi’.

Voor eigenaar Wesley Bushoff en de gemiddelde Laarder is het vandaag een verdrietige dag. Het einde is in zicht. De populaire snackbar is volgens hem niet meer financieel recht te breien en moet daarom noodgedwongen stoppen. 

Familie Calis

De zaak is opgericht door vader Piet en zoon Peter Calis in 1967. Een aantal jaar later in 1985 nam zoon Peter de snackbar over en werkte de rest van de familie in het bedrijf. Wesley werkt al elf jaar bij BEO, waar hij begon als frietboer. Sinds een aantal jaar is hij de eigenaar. 

Gezonde jaloezie

In het pand komt in het nieuwe jaar een chique friettent, de Frietboutique geheten. Eigenares Pebbles van Noorden is erg blij met de overname: “We keken altijd met een gezonde jaloezie naar BEO. Op het moment dat we hoorden dat de locatie te koop werd aangeboden, wilden we het dolgraag overnemen. We zijn erg blij met deze kans, maar het is ook dubbel, omdat we zien hoe verdrietig de omgeving is. Bepaalde BEO-producten blijven we daarom verkopen. Dit doen we niet op onze andere locaties. Toevallig ga ik vanavond leren van Wesley hoe het moet”, vertelt zij aan NH. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.