Van boerenkool met worst tot Lionel Messi, Argentijnse hockeyers maken keuzes

Door Thomas Brood

De selectie van hockeyclub Laren kent dit seizoen een behoorlijk Argentijns aandeel. Naast coach Lucas Rey komen er ook drie spelers uit het Zuid-Amerikaanse land. NH Sport maakt zondag kennis met ze en legde ze een aantal moeilijke keuzes voor. Want wat is nou lekkerder: boerenkool met worst of een Argentijnse steak?

Joaquin Krüger, Facundo Zarate en Lucas Toscani kwamen in het kielzog van Rey naar Laren toe. “Ik kende Lucas Rey van de Argentijnse jeugdelftallen. Hij belde mij vorige zomer op of ik voor Laren wilde komen spelen. Ik twijfelde niet en zei meteen ja. In Nederlands is de beste competitie en ik wist dat ik mij als speler zou ontwikkelen”, vertelt Toscani.

Lijfsbehoud en Olympische Spelen

Laren staat laatste in de hoofdklasse en vecht tegen degradatie. Met nog drie wedstrijden te gaan ziet het er niet goed uit voor de hockeyers uit ’t Gooi. Schaerweijde staat één plek boven Laren met drie punten meer. De komende wedstrijden moet er dus minimaal één keer gewonnen worden en hopen dat de concurrentie punten laat liggen.

“Het is mijn doel om te zorgen voor handhaving. Daarna hoop ik met Argentinië geselecteerd te worden om deze zomer naar de Olympische Spelen van Parijs te gaan”, aldus Toscani.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.