Zieke en dode schapen door blauwtongvirus bij schaapskudde Goois Natuur Reservaat

Door Erik Bootsman

Het blauwtongvirus raakt nu ook het Goois Natuur Reservaat (GNR). Schapen van de Larense kudde aan de Hilversumseweg zijn ziek en worden binnen gehouden. Er is al een aantal dieren overleden. Er is nog geen vaccin voor deze variant van het virus dat wordt verspreid door knutten. Het enige dat de verzorgers kunnen doen is afwachten.

Tot nu toe heeft het virus 8 schapen het leven gekost. Vanmorgen werd het laatste slachtoffer op stal gevonden. Met angst en beven volgen de verzorgers en schaapsherders de ontwikkelingen. Op kaarten wordt per schaap alles rond de ziekte nauwkeurig bijgehouden, De temperatuur wordt gemeten en er wordt gekeken of de dieren eten en drinken.

Wel grazen

Het overgrote deel van de kudde is wel gewoon de hei opgegaan om te grazen vanmorgen. Maar de herder liet weten dat er toch een schaap moest worden opgehaald omdat ze ziekteverschijnselen vertoonde. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.