Woning in appartementencomplex Hilversum gesloten na twee explosies

Door Daan Visser

De burgemeester van Hilversum heeft een appartement aan de Gashouder tijdelijk gesloten met een noodbevel, nadat er in de buurt twee explosies plaatsvonden. Volgens onderzoek van de politie is de dreiging richting de bewoners van het appartement zo ernstig dat er volgens de burgemeester geen andere optie is dan de woning te sluiten. 

De politie heeft vermoedens dat er een verband is tussen de twee explosies en dat ze mogelijk bedoeld waren voor de bewoners van het appartementencomplex. De bewoners hebben de woning daarom moeten verlaten.

De eerste explosie vond op 9 augustus plaats in de hal van het appartementencomplex. Deze vond plaats tussen 4.00 en 5.00 uur, waarbij de toegangsdeur en delen van de vloer werden vernield.

De tweede explosie vond plaats op 17 oktober rond 2.30 uur bij een woning aan de Loodsen, dicht in de buurt van het complex. De deur van het huis raakte flink beschadigd en meerdere ruiten sneuvelden. Bij beide explosies is er niemand gewond geraakt.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.