Winkelgebied moet aantrekkelijker: Hilversum trekt portemonnee om gevels centrum op te knappen

Door Erik Bootsman

Hilversum komt met een herstelfonds voor gevels in het centrum. Het is de bedoeling dat hiermee gevels van winkelpanden in hun oude glorie worden hersteld. Het winkelgebied moet hierdoor aantrekkelijker worden voor het publiek.

De etalages van winkels zijn vaak aangepast aan de tijd waarin we leven. Modern, strak en veel glas voor de etalage. Maar vaak gaat achter de betimmering nog een oude klassieke gevel schuil. En ook het gedeelte boven de etalage kan soms nog wel een opknapbeurt gebruiken. Het centrum van Hilversum kent veel bijzondere gevels. Soms met historische waarde of een bijzondere architectuur.

Stimuleren

De gemeente Hilversum heeft voor dit opknappen en restaureren van de gevels een subsidiepot beschikbaar gesteld. Hiermee hoopt wethouder Arno Schepers de eigenaren van winkelpanden te stimuleren hun gebouwen op te knappen. 

Ieder de helft

Vanaf komend kan er aanspraak gemaakt worden op de subsidiepot. In totaal is er honderdduizend euro beschikbaar. Per pand kan er maximaal 12.500 euro worden aangevraagd.

De helft of de rest van het benodigde bedrag, om een gevel op te knappen, moet de eigenaar van de winkel zelf betalen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.