Winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef krijgt een modern jasje met nieuwe woningen.

Door Erik Bootsman (NH Gooi/GooiTV)

De Meenthof in Kortenhoef krijgt een verjongingskuur. De verouderde gesloten uitstraling wordt aangepakt. Gedeeltelijke sloop, moderne winkelpuien, extra parkeerplaatsen, éénrichtingsverkeer en 23 nieuwe appartementen. Dat zijn de ingrediënten om de Meenthof een nieuwe impuls te geven.

De noodzaak voor modernisering van winkelcentrum Meenthof in Kortenhoef is extra urgent geworden na de opknapbeurt van concurrent Kerkelanden in Hilversum. Volgens de gemeente Wijdemeren gaan meer Kortenhoevers daar boodschappen doen en laten ze hun eigen winkelcentrum links liggen. Winkeliers in de Meenthof zien daardoor hun omzet terug lopen. 

Gelijk met de verbeteringen in, en rond, het winkelcentrum wil de gemeente 23 nieuwe appartementen realiseren, drie sociale huur woningen en twintig huurwoningen voor de vrije sector. Voor deze woningen is nu al veel belangstelling.

Een gedeeltelijke sloop van het oude winkelcentrum is nodig om het plan te realiseren. Multifunctioneel centrum De Dobber en de garageboxen bij de Meenthof zullen daardoor verdwijnen.

Het vloeroppervlak en de interne laad/losplaats voor de Albert Heijn worden uitgebreid, er komen twee nieuwe winkelpanden en moderne puien voor alle winkels. In het plan wordt ook rekening gehouden met de bereikbaarheid. Er komen 31 extra parkeerplaatsen en éénrichtingsverkeer om het winkelcentrum heen, dat moet parkeren makkelijker maken en de overlast voor omwonenden verminderen.

De gemeenteraad bespreekt de verbouwing in juli in de commissie Ruimte en Economie.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.