Wijdemeren zoekt nieuwe waarnemend burgemeester: Charlie Aptroot vertrekt

Door Redactie

Charlie Aptroot legt deze maand zijn werk als waarnemend burgemeester van Wijdemeren neer. Aptroot nam de burgemeesterspost waar voor de langdurig zieke burgemeester Crys Larson. Omdat Larson nog altijd niet voldoende hersteld is, zoekt de gemeente naar een nieuwe waarnemer. 

Al bij het aantreden van Aptroot was duidelijk dat hij het burgemeesterschap tot 31 maart zou overnemen. Aan het eind van de maand zit zijn werk er daarom op. Omdat ook Larson haar werk nog niet kan hervatten gaat de Commissaris van de Koning Arthur van Dijk op zoek naar een nieuwe waarnemend burgemeester. 

Van Dijk zal hierover deze maand met fractievoorzitters in overleg gaan. Naar verwachting kan er vanaf 1 april een nieuwe waarnemend burgmeester benoemd worden. 

Fusieplannen 

De gemeente kan momenteel niet zonder burgemeester, omdat Wijdemeren op het punt staat zichzelf op te heffen en al snel een zoektocht begint naar de meest geschikte fusiepartner. Per 1 januari 2027 wil de gemeente zich aansluiten bij een van de buurgemeenten. 

Zodra het fusiebesluit is genomen, speelt de burgemeester van Wijdemeren een zeer belangrijke rol in de vervolgstappen. Zo is dit de persoon die de verkennende en later verdiepende gesprekken moet gaan voeren met mogelijke fusiepartners, waaronder Hilversum 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.