Wie redt Radio Oekraïne? Crowdfunding gestart om meer Oekraïners te kunnen laten luisteren.

Door Erik Bootsman

Radio Oekraïne verkeert in zwaar weer. Financieel dan tenminste. In mei vorig jaar werd gestart met Oekraïense vrijwilligers die op Dorpsradio Laren programma’s maken voor andere Oekraïense vluchtelingen in heel Nederland met als thema: Hoe leven wij in Nederland.

Drie avonden per week krijgen Oekraïense vluchtelingen praktische tips op de radio. Bijvoorbeeld uitleg over het aanvragen van een burgerservicenummer, hoe je leefgeld kunt aanvragen, maar ook wordt er actief gezocht naar familieleden die verspreid door Europa zijn opgevangen.

Er luisteren te veel mensen

Doordat het hier gaat om internetradio kunnen er niet te veel mensen tegelijk luisteren. Er is nu ruimte voor 3500 luisteraars. Als er meer mensen willen luisteren moet de lokale zender daar ruimte voor inkopen. Dat kost 42 cent per luisteraar per maand, maar het geld om dit kunnen bekostigen is op. Eric Hurink, van Dorpsradio Laren en raadslid in de gemeente, betaalt dit uit eigen zak. Zijn hele vergoeding voor het raadslidmaatschap gaat er aan op. 

Crowdfunding

Met een QR-code in het Larens Journaal van deze week kan er gedoneerd worden. Inwoners van de Gooise gemeente kunnen de code scannen en doneren voor het radiostation. Dorpsradio Laren hoopt voldoende geld op te halen zodat weer meer Oekraïners kunnen gaan luisteren.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.