Wie in Eemnes zoet is krijgt piet-za, wie stout is de roe

Door Daan Bakker

Gisteren bracht Sinterklaas, samen met wat Piet-za`s, een kort bezoek aan het Huis van Eemnes om cadeautjes en hapjes uit te delen. De Sint ging bij alle kinderen even aan tafel zitten om met ze te praten, en natuurlijk te genieten van heerlijke pizza`s. Natuurlijk kwam de goedheiligman niet met lege handen maar uiteindelijk kreeg niemand de roe.

Het idee voor Sint en Piet-za is ontstaan toen Nienke van Engelen, coördinator van het Huis van Eemnes, verkleed als Piet samen met collega’s in een restaurant kinderen verraste. Ze gingen van tafel naar tafel om kleine cadeautjes en hapjes uit te delen. “Dat kunnen wij bij Huis van Eemnes nog beter dacht ik. We staan hier bekend om onze heerlijke pizza’s en vanuit daar is het idee van Sint en Piet-za ontstaan.” vertelt Van Engelen. 

Dit jaar was het voor de tweede keer dat de Sint met zijn pieten langs kwam in Eemnes om samen met de kinderen heerlijke pizza’s te eten. Na het succes van vorig jaar is besloten het evenement uit te breiden van één avond naar twee avonden. En als je aan de Sint vraagt of dat niet een beetje ongezond is, grapt hij: “Nee hoor, moet kunnen. Ik ben jonger dan je denkt hoor!”

Spannend maar leuk

Het hele idee is dat op twee avonden een groep van 22 kinderen met hun ouders gaan eten bij het restaurant in het Huis van Eemnes. Sinterklaas gaat op die avonden een voor een de tafels langs om een gezellig praatje met de kinderen te maken. Hij zal uiteraard voorlezen uit zijn grote boek en deelt aan ieder kind een cadeautje uit: “Want we laten geen kinderen met lege handen zitten”.

Sommige kinderen vinden het toch wel een beetje spannend en kruipen dicht tegen papa of mama aan. Maar de meesten kunnen hun geluk niet op. “Hele leuke ervaring. Sinterklaas en pizza, wat wil je als kind nog meer?”, vertelt een van de ouders, “En nog een cadeautje mee ook, dit wordt lastig voor ‘Sint’ om te overtreffen volgend jaar!”

Sint’s favoriet

De Spaanse goedheiligman houdt wel van een Italiaanse pizza. En hoewel hij bijna niet kan kiezen, heeft hij wel een voorkeur: “Nou dat is erg lastig. Op elke pizza zit natuurlijk tomatensaus en dat gaat snel fout met mijn witte baard. Maar als ik dan een favoriet zou moeten aanwijzen is dat een salami pizza.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.