Wethouder Eemnes reageert op vandalisme nog te openen hangplek: “Ik ben not amused”

Door Pieter Witte

De nu al gesloopte Eemnesser jongerenhangplek zorgt voor woede bij wethouder René ten Have. Hij laat weten dat hij ‘niet bepaald blij’ is met het vandalisme rondom de nieuwe hangplek. Het huisje dat begin van deze maand geplaatst werd en nog geopend moest worden, ziet er nu al gehavend uit door onder andere graffiti. 

Veel rommel op de grond, banken van die beklad zijn met graffiti en een zwartgekleurd informatiebord zonder informatie. Dat is nu de trieste aanblik van de jongerenhangplek. Ook de vorige week geplaatste prullenbak, waar expliciet om is gevraagd, is al ontploft. En dat terwijl het indammen van vandalisme juist een van de doelen was van de nieuwe hangplek.

Schorem

Wethouder René ten Have zegt dat hij ‘op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ is.’ Wel is hij van mening dat het een klein groepje is, die het verpest voor de rest.

“Het zit me hoog. Want blijf toch met je vingers van andermans spullen af. Dit is een klein groepje schorem dat het verpest voor de rest. Het overgrote deel van de jeugd van Eemnes doet hier uiteraard afstand van”, aldus de gemeentebestuurder.

Ten Have geeft aan in gesprek te gaan met onder andere de jeugdraad van Eemnes en met handhavers om de incidenten te bespreken en om te kijken hoe het in de toekomst voorkomen kan worden. Het lijkt de wethouder echt te raken: “Dit doe je gewoon niet, want je benadeelt de goedwillende jeugd van Eemnes.”

Vanuit de gemeente Eemnes word verzocht om melding te maken als iemand iets ziet of weet van de vernielingen. De officiële opening van de jongerenhangplek staat nog niet gepland. Wel laat Ten Have nog weten dat ‘als we het gaan openen, alles natuurlijk weer netjes moet zijn’.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.