Welgeteld nul meldingen bij Gooise brandweer tijdens code oranje

Ondanks het afgeven van code oranje liep het gisterenavond geen storm in de meldkamer van de Brandweer Gooi- en Vechtstreek. Er zijn namelijk nul meldingen binnengekomen. 

Gisteren werd door het KNMI code oranje afgegeven. Er werden zware onweersbuien verwacht die van het zuidwesten naar het noordoosten over het land zouden trekken. Deze buien zouden gepaard gaan met intense regenval, krachtig onweer, grote hagelstenen en zware windstoten. 

Maar na afloop blijkt de stormschade in ’t Gooi, net als in de rest van Noord-Holland, gelukkig mee te vallen. Sterker nog: een woordvoerder van de Brandweer Gooi- en Vechtstreek laat weten dat er niet eens uitgerukt hoefde te worden voor stormgerelateerde incidenten. In de meldkamer zijn er welgeteld nul meldingen binnengekomen. “We zijn ’s avonds een aantal keer bij elkaar gekomen om alles in de gaten te houden, maar tegen de tijd dat de storm ons bereikte was het al enorm afgevlakt.”

Voorbereidingen

Wel werden er op verschillende plekken in ’t Gooi voorbereidingen getroffen voor het voorspelde noodweer. Zo werden er op de Gooise campings de stormbanden en extra haringen tevoorschijn gehaald om zo de storm te doorstaan. Maar van paniek in de tent was allerminst sprake, zo vertelde de gasten en de eigenaren van de Loosdrechtse gaycamping. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.