Wel of geen happy end voor Bussumse massagesalons? Eigenaren vechten sluiting aan

De twee massagesalons in Bussum die hun deuren moeten sluiten vanwege mogelijk aanbieden van seksuele handelingen zonder vergunning, staan donderdagochtend voor de bestuursrechter in Utrecht. De eigenaren van de twee salons zijn zelf niet aanwezig in de rechtszaal, de gedeelde advocaat en een gemachtigde doen namens hen het woord. 

De twee massagesalons zouden door een zogenoemde ‘mystery guest’ van de gemeente betrapt zijn op het aanbieden van seksuele diensten tegen betaling. Dat mogen ze niet, omdat ze er geen vergunning voor hebben.

De gemeente besloot na de overtredingen de twee salons te sluiten voor zes maanden. Deze sluiting moet nog ingaan, maar de twee salons stappen nu naar de rechter om de sluiting alsnog te voorkomen. Ondertussen loopt ook nog een bezwaarprocedure.

Mystery guest en sexy kleding

De eigenaren van de twee salons zijn niet aanwezig in de rechtszaal. De zaken worden apart van elkaar in de rechtbank besproken, maar toch zijn er gelijkenissen in de zaak.

In beide gevallen zegt gemeente Gooise Meren in de afgelopen jaren meerdere meldingen te hebben gekregen dat er seksuele handelingen worden aangeboden. Uiteindelijk is ervoor gekozen om een mystery guest in te zetten. Deze kreeg seksuele diensten aangeboden. 

Ook zijn er toezichthouders bij de zaken langs geweest. Bij de salons zijn onder andere ‘seksuele kleding van kant met laag uitgesneden decolletés, fishnets (visnetkousen, red.) en strings’ gevonden. Ook stond er een emmer bleek, die volgens het aanwezige team van de gemeente gebruikt zou worden om sperma weg te halen. 

Op de mobiele telefoon van één van de eigenaren zijn ook whatsappberichten gevonden die zouden uitwijzen dat er seksuele handelingen worden aangeboden. Dat wordt ontkend. De lezing van de eigenaar is dat één van de medewerksters op eigen initiatief de seksuele handelingen heeft aangeboden, zij is inmiddels ontslagen.

Heksenjacht

Bij de andere zaak lijkt het anders te liggen. Deze heeft namelijk twee vennoten, waarvan één uiteindelijk zelf seksuele handelingen heeft aangeboden. Dit wordt door de andere vennoot niet ontkend. Via haar advocaat laat ze dan ook weten haar vennootschap te willen splitten en een eventuele sluiting te accepteren. 

De gemeente Gooise Meren voert wel aan dat de eigenaar in Amsterdam voorheen ook een massagesalon had die is gesloten vanwege het aanbieden van seksuele handelingen zonder vergunning. Daarbij zou ook drugs gevonden zijn, maar dat bleek van een personeelslid zelf te zijn.

Dat de eigenaar nu weer op deze zaak wordt gewezen ‘doet haar erg pijn’. Via haar gemachtigde laat ze weten dat de gang van zaken op een heksenjacht lijkt. “Ik ben ervoor gestraft en heb daardoor Amsterdam zelfs verlaten, maar word er nu voor een tweede keer voor gestraft.”

Failliet

Beide eigenaressen van de salons vinden dat een sluiting van zes maanden veel te ver gaat en de impact flink zal zijn. Zo stelt hun advocaat dat het nog maar de vraag is of de zaken na zes maanden weer open kunnen en niet failliet zijn. De vaste kosten lopen namelijk wel door. 

De gemachtigde van de eigenaressen stelt dat door media-aandacht die de gemeente zou aanzwengelen de toeloop van het aantal mannen dat een happy ending eist is toegenomen. “De meisjes worden daar bedreigd.” Het team van de gemeente stelt daartegenover dat de burgemeester niet verantwoordelijk is voor wat de media schrijven. 

De rechter doet over twee weken uitspraak over beide zaken. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.