Weer roep om verwaarloosde golfbaan Naarderbos op te knappen: “Bewoners willen actie”

Door Redactie ’t Gooi

Er moet nu eindelijk eens wat gaan gebeuren op en rond de golfbaan van het Naarderbos. Dat meent onder meer de lokale CDA-fractie van Gooise Meren. De baan ligt er – door een conflict tussen de gemeente en de eigenaar – al jaren verloederd bij. Plannen om de boel weer uit het slop te trekken hebben tot nu toe weinig opgeleverd, maar er gloort nog altijd hoop.

Vier jaar geleden ging de golfbaan failliet en sindsdien is het complex verloederd. Waar de ooit strak gemaaide holes lagen, groeit het gras nu centimeters hoog. Er wordt al jaren gepraat om uit de patstelling te komen, maar zonder resultaat. De gemeente Gooise Meren en Naarderbos Ontwikkeling kunnen het maar niet eens worden over de vraag: hoe nu verder? 

Dat er nog steeds wordt gesproken over de toekomst van de golfbaan bleek vorige week maar weer eens toen de gemeenteraad erover sprak, maar ook daar waren weinig concrete stappen te ontdekken voor de komende tijd.

Druk op de ketel

Maar, met wat meer druk op de ketel zou het toch echt wel moeten kunnen lukken, meent Bas Veerman van het CDA. De bal ligt wat hem betreft bij de gemeente. “Er is een ondernemer die graag wil, maar ook niet verder komt. Bewoners willen ook actie, zij willen golfen”, betoogde hij. 

Er is volgens hem genoeg wil om de kwestie op te pakken. “Over de golfbaan zelf merken wij dat in tegenstelling tot vorig jaar eigenlijk nagenoeg alle partijen wel een golfbaan met een passend clubhuis willen. Dit is al winst vergeleken met vorig jaar.” 

Packagedeal

Wat de partij betreft moeten wethouder Hugo Bellaart en golfbaaneigenaar Michael van de Kuit snel samen om tafel en een ‘packagedeal’ sluiten om de strijdbijl voor eens en voor altijd te begraven. “Laten we denken in oplossingen in plaats van problemen”, klonk het. 

De zogeheten ‘nota van uitgangspunten’ van burgemeester en wethouders, zeg maar een eerste plan om de plannen weer op te pakken, werd afgelopen week unaniem door de gemeenteraad aangenomen. 
0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.