Weer of geen weer: deze bikkels zeilen gewoon door

Door Carlijn Kolk

De havens in Loosdrecht liggen vol met boten en er is nagenoeg geen toerist te vinden. Je zou bijna vergeten dat het vakantie is. Totdat je de Vuntusplas op kijkt en je allemaal gekleurde zeilbootjes ziet. Bij zeilschool De Vuntus trekken ze zich namelijk niets aan van de regen. Regenpak aan en zeilen maar. 

De kinderen en hun ouders komen een voor een binnen in het clubgebouw aan de Horndijk in Loosdrecht. De leiding is in het oranje gehuld, want het thema van het kamp deze week is oranje, vanwege het WK vrouwenvoetbal. Alle kinderen hebben wel iets van die kleur bij zich. Maar dan moeten de regenpakken aan en is er nog weinig van te zien.

Want weer of geen weer, het zeilen gaat gewoon door. “Dit jaar is tot nu toe geen allerbeste zomer en er zit altijd wel een weekje als dit tussen”, vertelt Maria van Mettum, eigenaar van de zeilschool. “We moeten roeien met de riemen die we hebben. We doen binnen wat dingen en we proberen zo veel mogelijk het water op te gaan.”

Bekijk hieronder de reportage:

Het is wel koud. Dus beginnen de allerkleinsten met een warming-up dansje en de jongeren doen een serieuze hak-en-bil en kniehef. De een vindt het toch wel een beetje koud en de ander zegt juist weer dat hij het van zeilen warm krijgt. Dus wordt er hard doorgeoefend. 

“Zeilen in de regen is niet optimaal maar beter dan achter je playstation op de bank zitten”, aldus Maria. Daar zijn zeilers Allard en Thomas het mee eens: “Buiten zijn is lekker en goed voor je”, zeggen ze in koor. 

En we weten het allemaal; niets is zo veranderlijk als het weer. Dus is het na twee uur weer droog en doet de zon hard z’n best om door de wolken heen te breken. “En als ik dan alle blije (koude) kopjes het water uit zie komen. Dan gaan ze toch moe en voldaan naar huis en de ouders denk ik blij dat ze heel snel naar bed gaan”, besluit Maria lachend. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile): in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.