Weer een kans voor Naarder wijk: na jaren weer vuurwerk afsteken

Door Sjoerd Stoop

Voor het eerst na jaren mogen bewoners van de Naarder wijk Keverdijk komende jaarwisseling weer vuurwerk afsteken. De afgelopen jaren gold er elke jaarwisseling een vuurwerkverbod voor de wijk na eerdere jaren van overlast. 

De Naarder buurt mocht vijf jaar lang geen vuurwerk afsteken nadat het zes jaar geleden goed misging: vuurwerkoverlast zorgde voor veel klachten, maar bovenal ook veel schade aan onder meer het winkelcentrum. 

Het vuurwerkverbod had effect: de afgelopen jaren werd het steeds rustiger en waren er steeds minder klachten en was er amper schade. Het verbod werd gehandhaafd door gemeentelijke handhavers en beveiligers, maar ook buurtvaders speelden een belangrijke rol. 

Vertrouwen

De gemeente wil de Naarder wijk nu een nieuwe kans geven. “De afgelopen jaren bleef het rustig en daarom willen we het nu weer proberen”, zegt burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren. “We hebben alle vertrouwen dat het, ook met dank aan de betrokken buurtvaders, ook zonder vuurwerkverbod rustig blijft.” 

Over het ‘wat als het weer fout gaat’, wil de burgemeester nog niet nadenken. “We gaan uit van het goede. Vertrouwen komt van twee kanten”, aldus de burgemeester. 

Wel verboden op andere plekken

Er gelden komende jaarwisseling wel op andere plekken van de gemeente vuurwerkverboden. Zo mag er geen vuurwerk worden afgestoken rond plekken waar dieren verblijven, zoals het hertenkamp. En mag er geen vuurwerk worden afgestoken dichtbij verzorgingshuizen. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.