Watersportvakanties voor mensen met een beperking zoeken begeleiders: “Het is voor jezelf ook vakantie”

Verslag streekredactie NHGooi/GooiTV: Isabella Prins.

 

Je zou denken dat vrijwilligers in de rij staan om te zeilen vanaf een onbewoond eiland in de Loosdrechtse plassen, maar er zijn nog veel begeleiders nodig om te watersporten met  mensen met een beperking. Daarom doet de organisatie Sailwise een oproep op nhhelpt.nl.

Vandaag zijn er kinderen van een school voor speciaal onderwijs op het eiland. Volgens docent Jörg Blom zitten sommige leerlingen voor het eerst op een boot: “Door armoede kunnen zij niet op vakantie en met dit soort initiatieven maken zij toch deel uit van de maatschappij.”

Op het eiland kan je kiezen voor zeilen, kanoën of suppen. Twee jongens op een sup spatten elkaar nat en het duurt niet lang of één van hen ligt in het water.

Kees Mechielsen is al jaren begeleider: “Wij hebben ook twee boten waar rolstoelen aan boord kunnen. Ik zeg altijd: ‘Probeer het gewoon en kijk hoe ver je kunt gaan’.” Hij leidt de jonge vrijwilliger Pim Donkers op. Donkers wilde zijn kantoorbaan combineren met iets goeds. “Het is daarnaast voor jezelf ook vakantie en op het eiland gaat alles op een rustig tempo.”

Sailwise organiseert ook vakanties met een klipper, vanuit Enkhuizen, waarvoor begeleiders nodig zijn. Kijk op nhhelpt.nl als je interesse hebt.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.