Waternet stuurt rekening 2.5 jaar na het overlijden van Nathalie’s moeder

Door Redactie

Nathalie uit Hilversum dacht alle financiële zaken na het overlijden van hun moeder te hebben afgehandeld, maar ruim twee jaar later ontvingen ze toch nog een verrassende envelop met een rekening van 140 euro van Waternet. Dit bleek geen geïsoleerd geval te zijn; het afgelopen jaar ontvingen meer dan 30.000 klanten van Waternet verlate facturen als gevolg van problemen met een nieuw computersysteem.

“Ik dacht eerst: dit klopt niet”, vertelt Nathalie. “Maar een week later kreeg ik de aanslag dat ik nog moest betalen voor de periode tot 11 juni 2021, de datum dat ze is overleden.”

Computerproblemen

Nathalie en haar zus zijn niet de enige. Door een fout bij Waternet hebben het afgelopen jaar ruim 30.000 klanten van Waternet een verlate factuur ontvangen. Vanwege problemen met een nieuw computersysteem ging de facturatie bij sommige klanten een tijd fout, en dat geld moest later nog worden geïnd.

“Maar na twee en een half jaar verwacht je zo iets niet.” Dus Nathalie is gaan bellen met Waternet. Na uitgebreide uitleg van de situatie, kreeg ze te horen dat vanwege een foutief computersysteem de aanslagen pas later komen. “En dus ook nog van uw moeder.”

Bezwaar

Nathalie overwoog nog even om in bezwaar te gaan tegen de aanslag, maar die hoop liet ze al snel varen. Waternet mag namelijk wettelijk nog aanslagen sturen met terugwerkende kracht tot vijf jaar terug.  “Je kan er niks tegen doen”, verzucht ze. “Dat verlies je toch.”

Nathalie heeft inmiddels de aanslag betaald. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.