Wandelaars Gooise vierdaagse komen aan bij finish: “Volgend jaar ben ik er weer”

Door Daan Visser & Erwin Bakker (NH Gooi/GooiTV)

Een voor een komen de wandelaars over de streep waar ze vier dagen geleden begonnen. Op de laatste dag van de Gooise wandelvierdaagse komen de deelnemers aan bij voetbalvereniging sv Laren. Ondanks de flinke temperaturen van de afgelopen dagen ging het de wandelaars goed af. 

Over de paden van de weilanden bij Laren druppelen de wandelaars een voor een binnen, niet over de Via Gladiola, maar de Via Gerbera. Eenmaal 

“Het was top”, antwoord organisator Tim Bitter. “Uiteindelijk hebben er 1350 mensen meegelopen over de verschillende dagen. Dat is vijf procent meer dan de vorige keer. We groeien langzaam maar zeker door. Ook de laatste dag zijn er mensen aangesloten.” Bij deze wandelvierdaagse is het namelijk niet verplicht om alle vier de dagen mee te lopen. “De jongste deelnemer was 16 jaar en de oudste was 92 jaar”, voegt Bitter in zijn enthousiasme nog even toe. 

Wat betreft de hitte was het volgens Bitter prima te doen. “De EHBO heeft twee keer een ambulance laten komen, maar dat was alleen uit voorzorg. Alles is gesmeerd gelopen.”

Sinds maandag

De vierdaagse ging woensdag in alle vroegte van start, maar er waren een paar enthousiastelingen die zich niet konden inhouden. Een daarvan is de 84-jarige Peter. Hij stond al vanaf maandag op het parkeerterrein van sv Laren, waar de vierdaagse begon. Samen met zijn vrouw liep hij vier dagen achter elkaar de tien kilometer. 

“Dat ging prima. Ik kan aardig tegen de hitte”, zegt de nuchtere Vlaardinger. Dit is de derde keer dat hij meedoet aan de Gooise vierdaagse. “We zijn al vaker in deze omgeving op de camping.” Naast het wandelen doet Peter ook wat kleine hand-en-spandiensten voor de organisatie, waardoor hij begin van de week al op het terrein mocht zitten. “Dan hou ik toezicht of maakt ik de weg vrij voor als er bijvoorbeeld een ambulance komt.”

“Morgen rijden we weer terug, Ik hou namelijk niet van haasten. Volgend jaar ben ik er natuurlijk weer.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.