Vuurwerkoverlast in Huizen houdt aan, politie roept bewoners op om foto’s te maken

Door Amanda Algra

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij en uit verschillende hoeken komen er klachten over vuurwerkoverlast binnen. De wijkbewoners en agenten zijn er helemaal klaar mee en doen een oproep op Facebook: ‘Wij vragen u foto’s van hen te maken’. 

Voornamelijk in de omgeving van het Ellertsveld en winkelcentrum Oostermeent in Huizen zouden jongeren veel vuurwerk afsteken. Hier wordt extra gesurveilleerd en gehandhaafd, maar vaak loopt de politie achter de feiten aan. De jongeren zijn er meestal snel vandoor op hun fatbikes, die razend populair zijn onder de doelgroep.

Rustig

Vorig jaar leek het de goede kant op te gaan. Het lokale vuurwerkmeldpunt had eind december pakweg 250 klachten binnen, dit was het laagste aantal van de laatste jaren. Hier kwamen de klachten het vaakst uit omgeving van middelbare school Huizermaat.

Bijna alle klagers gaven toendertijd aan dat er weinig handhavers op straat liepen, om de eventuele herrieschoppers aan te pakken. Dit jaar laten wijkagenten Melvin en Stefan via Facebook weten: ‘Weet dat wij bezig zijn met extra surveillance en dat er gehandhaafd wordt’.

Tekst gaat door onder de foto.

Heterdaad

Veel bewoners reageerden positief op de oproep en zijn massaal gaan signaleren, fotograferen en melden. Maandagmiddag omstreeks half twee ’s middags zijn naar aanleiding van een melding van wijkbewoners twee jongens van 13 jaar, met fatbikes, staande gehouden.

De tieners waren in winkelcentrum de Oostermeent betrapt en aangesproken. Eén van de jongens had drie stuks ‘Super Cobra 6’-knalvuurwerk bij zich, wat sinds 2026 als zwaar vuurwerk beschouwd wordt en in Nederland illegaal is.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.