Vuurwerkbom op deurmat bezorgt bewoner hartverzakking

Door Jeroen Langenhof

Waar bewoonster Johanna Hogerwerf-Voortman na het horen van de brievenbus een kerstkaart van de buren op de mat verwachtte, bleek het een vuurwerkbom. De immense klap die even later volgt, doet ramen sneuvelen en zelfs muren ontzetten. “Dit noem ik geen kwajongensstreek meer”, zegt Johanna. “Voor hetzelfde geld was ik gewond geraakt. En als mijn man, die hartfalen heeft, thuis was geweest… Die had dit niet overleefd.”

Het is even na zessen gisteravond als een onbekende een aangestoken cobra door de brievenbus gooit van de woning van Johanna Hogerwerf. Het is dat de bewoonster op tijd ziet dat het geen normale post is, anders had het heel anders kunnen aflopen. “Ik stond gelukkig aan de andere kant van de tussendeur”, aldus Johanna. “Ik zag vuur en toen dacht ik: laat ik maar niet naar de voordeur gaan. Ik doe een paar passen achteruit en tegelijkertijd is het: boem! En alle ramen vliegen eruit.”

Uren in de kou

De politie is snel ter plaatse. Omdat de woning blauw staat van de rook, wordt Johanna gesommeerd de woning te verlaten. “Ik had mazzel dat het droog was”, aldus de bewoonster. “Je staat urenlang op je pantoffels buiten in de kou te bibberen.” Ondertussen neemt de brandweer de schade op. Naast dat er de nodige ramen zijn gesneuveld, blijken ook een aantal muren ontzet.

Wie er achter de daad zit, is volstrekt onduidelijk. Wel zegt Johanna de laatste tijd wel vaker zwaar vuurwerk te horen in de buurt. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. “Belachelijk”, zo kwalificeert de bewoonster het gebeuren. “Ik snap niet wat voor lol ze hier in zien.”

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.