Vrienden halen geld op voor Loosdrechtse boer na brand: “Verloren wintervoorraad niet verzekerd”

Door Fabian van der Gijze

Vrienden van de Loosdrechtse boer Jan-Peter van Herk, die afgelopen weekend werd getroffen door een verwoestende brand, halen geld op om hem te helpen zijn bedrijf te redden. Met een doneeractie proberen ze de schade van de brand te dekken. De brand verwoestte de hooivoorraad en dat dekt de verzekering niet. De vrienden proberen 20.000 euro op te halen en zijn met 4.500 euro hard op weg. 

De hulp voor de Loosdrechtse boer komt van zijn beste vrienden. “Ik ken Jan-Peter al vijftien jaar lang. We zijn samen opgegroeid en hij heeft echt hart voor zijn zaak. Dat deze brand net ontstaat nu hij het bedrijf heeft overgenomen is echt zuur”, vertelt goede vriend Stefan. “We helpen hem sowieso aan alle kanten. Een ander vriend helpt hem bijvoorbeeld met koken, ik ben deze doneeractie begonnen.”

De vrienden zijn blij dat de actie goed wordt ontvangen, maar ze zijn er nog niet. “We hebben als doel 20.000 euro op te halen, zodat de winterhooiopslag opnieuw kan aangevuld worden. De gehele schade is zelf al geschat op 30.000 tot 35.000 euro”, vertelt Stefan.

Maar elk tientje telt. “Als honderd mensen dat doen, heb je toch weer duizend euro”, klinkt het opgewekt. 

Enorm hartverwarmend

Dat boerderij is erg blij met de hulp van de vrienden en noemt de actie ‘echt hartverwarmend’. “Het is fijn om te merken dat er zo veel steun voor ons is”, vertelt medewerker Leon. 

Hij weet zeker dat de boerderij met 20.000 euro enorm geholpen is. “Daar komen we echt heel ver mee”, vertelt Leon. “We kunnen daarmee kosten dekken van bijvoorbeeld het aanschaffen van hooi voor de winter.”

Het verbrande hooi is niet verzekerd, want dat is een lastige kwestie. Toch laat de boerderij zich niet uit de weg slaan. “We kunnen hoog of laag springen, maar dat veranderd er helaas niks meer aan. We moeten onze schouders er allemaal weer onderzetten”.

Opruimwerk

Op de boerderij wordt overigens nog hard gewerkt om de schade na de brand op te ruimen. “Op het moment van de brand zelf waren de dieren het belangrijkste om te redden, daardoor liggen er nu hout, spijkers en plastic verspreid over het terrein. Om verdere schade te voorkomen gaan wij dit morgen met zijn alle opruimen”, vertelt Leon.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.