Voorbereidingen Wonderfeel festival in ‘s-Graveland in volle gang: “Ik heb zin in de klassieke muziek rave”

Door Nina Vermeulen

De zomer is begonnen en het festivalseizoen is geopend. In ‘s-Graveland is dit weekend hét klassieke muziekfestival van het jaar, Wonderfeel. De voorbereidingen zijn in volle gang. Weer of geen weer, initiatiefnemer Georges Mutsaerts heeft er zin in. 

Een klassiek muziekfestival midden in de bossen van ‘s-Graveland. Dit klinkt misschien als een festival voor mensen op leeftijd, met veel rustige muziek, maar het tegendeel is waar, volgens producent Eveline van der Sijde: “Op zondagochtend is een studentenorkest en op zaterdag is er een klassieke muziek rave, daar kijk ik ontzettend naar uit!” 

Turks thema

Elk jaar is er een ander landenthema voor het festival en dit jaar is het thema Turkije. Met deze actie hoopt de organsatie bij te dragen aan het verstrekken van nieuwe intrumenten van Turkse muziekstudenten en docenten die hun instrumenten zijn verloren door de aardbevingen in het land.

“Dit thema komt door de vriendschappelijke band met het Istanbul Music Festival. Er komen hier een aantal Turkse musici, het is interessant om hier te zien wat de Turkse muziekscene daar uitspookt” vertelt Mutsaerts. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.