Volop actie voor behoud rechtstreekse Huizer buslijn naar Utrecht

Verslag streekredactie NHGooi/GooiTV: Eva Doesborgh.

 

Huizen, Blaricum en de provincie zetten alles op alles om buslijn 200 tussen Huizen, Blaricum en Utrecht Science Park te behouden. Vervoerder Transdev overweegt de lijn te schrappen, maar volgens de gemeentes en de provincie is de bus hard nodig.

De bus wordt nu veel gebruikt door forenzen en studenten en is een directe verbinding met Utrecht Science Park. Als de bus verdwijnt levert dat reizigers een extra reistijd van twintig minuten, twee keer overstappen én hogere reiskosten op.

Goede busverbindingen zijn in Huizen en Blaricum belangrijk, omdat er geen treinverbinding in de buurt is. 

Veel steun voor behoud bus

Eerder spraken de gemeenteraden van Huizen en Blaricum zich al unaniem uit voor behoud voor de buslijn, anderhalve week geleden nam ook Provinciale Staten een voorstel aan dat oproept om vervoerder Transdev er toe aan te zetten de bus toch te behouden. 

Ook de Noord-Hollandse reizigersadviesraad voor het openbaar vervoer dringt er bij de vervoer op aan de buslijn niet te schrappen. Met al die steun voor de bus moet het wel heel raar lopen wil de bus niet behouden blijven, maar honderd procent zeker is dat nog niet. 

Ondertussen is een betrokken Huizer een petitie gestart voor behoud van de buslijn. Die is in een paar dagen tijd ruim honderd keer getekend. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.