Voer om te lezen: het állereerste honden-voorleesboek komt uit Hilversum

Door Noor van Scherpenzeel

Hilversummer Hans Melissen schrijft al jaren kinderboeken, tv-series en verhalen over wijn, maar de afgelopen tijd heeft hij zich in een nieuw onderwerp verdiept: Honden. Hij schreef het allereerste Nederlandse honden-voorlees-boek ooit. Sinds deze week ligt het in de winkel. Melissen: “Er moet een steekje los zitten om dat te doen.”

“Ga maar lekker zitten Loeka”, zegt Hans Melissen wanneer hij het honden-voorlees-boek pakt. Hondje Loeka springt op de stoel. Het lijkt erop alsof hij precies weet hoe laat het is: Zijn oppasbaasje gaat een stukje voorlezen. 

Melissen kwam dankzij het echte baasje van Loeka op het idee van het bijzondere boek. “Ik vertelde haar dat ik wel eens de krant aan Loeka voorlas. Dat vond ik gewoon geinig om te doen. Totdat zij een keer zei: waarom schrijf je geen verhalen voor honden? Nou, en zo geschiedde!”

Avonturen van de baasjes

Het boek gaat over een uitlaatveldje tussen Hilversum en Loosdrecht. Melissen wandelt daar vaak met Loeka. “Daar komen allemaal verschillende mensen met honden, die allemaal eigen dingen meemaken. De avonturen van de bezoekers van dat veldje, dat is het uitgangspunt geweest.”

Het is niet alleen boeiend – voor zover dat kan – voor de honden, ook de baasjes kunnen er wat van leren. Zo zitten er tussen de regels door ook honden-opvoed-tips verstopt. Bijvoorbeeld hoe je het tandvlees gezond houdt. “Veel mensen die tijdens corona een hond hebben genomen, weten niet goed wat het allemaal met zich meebrengt. Dit boek helpt daarbij een beetje.”

In de bovenstaande video leest Melissen een stukje voor aan Loeka en legt hij uit hoe het boekje werkt. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.