Vlinderbrillen, frivole jurken en bekende plekken: Klaas filmde het Hilversum van toen

Het Hilversumse straatbeeld van eind jaren vijftig, maar vooral ook het tijdsbeeld van toen: vlinderbrillen en frivole jurken. Amateurfilmer Klaas Brouwer maakte een kleine zestig jaar geleden een film met de simpele titel ‘Hilversum’. Nu Hilversum 600 jaar bestaat, zijn de mooiste beelden van Hilversum afgestoft. 

Klaas Brouwer maakte zijn eerste film in Hilversum. Hij laat daarin het dagelijks leven zien en dat thema komt terug in meer van zijn films, zoals ‘Een dagje Amsterdam’, ‘Winter in Holland’ of ‘De haven van Rotterdam’.

Over Hilversum maakte hij meerdere films, de opening van het raadhuis, de nieuwe studio’s en een bezoek van leden van het Koninklijk Huis.

Collectie

Klaas Brouwer heeft zijn collectie in 1992 overdragen aan het museum. Daarin zitten reisfilms, films over amateur-popmuziek, maar ook beroemde schilders als Vincent van Gogh, Toulouse-Lautrec en Claude Monet.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.