Vierhonderd tijdelijke woningen op braakliggend Hilversums terrein tegen woningnood

Door Petra de Beij

Er komen ongeveer vierhonderd tijdelijke ‘flexwoningen’ op het Hilversumse circusterrein. Daarmee moet de grote druk op de woningmarkt verlicht worden: ook Hilversum heeft te kampen met grote woningnood. De bouw kan na de zomer al starten. 

De woningen mogen vijftien jaar blijven staan op het al jaren braakliggende terrein. Daarna worden ze verhuisd naar een andere plek. “Met de snelle realisatie van de betaalbare flexwoningen verlichten we druk op de krappe woningmarkt. Voor starters en mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning kan dit een mooie basis vormen en de kans bieden om zich verder te ontplooien”, zegt wethouder Karin Walters

Het mes snijdt voor de gemeente aan twee kanten: de woningen geven voor de komende jaren een oplossing voor de woningnood en dat geeft de gemeente te tijd om een nieuw plan voor het circus terrein te ontwikkelen. 

De gemeente heeft met de woningcorporaties afgesproken dat de helft van de woningen op de normale manier wordt aangeboden aan woningzoekenden. Een deel van deze woningen wordt met voorrang aan doorstromers aangeboden. Ook gaan er woningen naar woningzoekenden met een cruciaal beroep in de zorg, het onderwijs en de politie.

De andere helft wordt verdeeld onder jongeren tot en met 27 jaar via loting, spoedzoekers, statushouders en begeleid wonen. Bij de groep spoedzoekers krijgen ‘bankslapers’ extra aandacht. Dat zijn inwoners van Hilversum die niet verblijven in een instelling, maar geen vast woonadres hebben. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.