Vier verdachten aangehouden voor bankhelpdeskfraude na aangifte vrouw uit Eemnes

Door Fabian van der Gijze (NH Gooi/GooiTV)

Afgelopen november deed een oudere vrouw uit Eemnes aangifte voor bankfraude. Ze was gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die haar vertelde dat er een ‘verdachte transactie’ klaar stond op haar rekening. Ze kon dit oplossen door haar bankpasje af te staan aan de koerier die bij de deur klaarstond. In deze zaak zijn er vier verdachten aangehouden, meldt de politie.

De koerier nam ook een waardevol schilderij en kostbare sieraden mee onder het mom dat ‘ze in de kluis van de bank’ veiliger waren opgeslagen. Kort daarna verdween ook een grote som geld van haar rekening. Haar waardevolle spullen zag ze hierna niet meer terug.

Op het spoor

De dader kwam herkenbaar in beeld toen hij vervolgens geld pinde bij een pinautomaat in Utrecht. Na onderzoek kon de man in relatie worden gebracht met meerdere aangiftes van bankhelpdeskfraude door het hele land.

De drie verdachten, een 31-jarige vrouw, haar 29-jarige partner en haar 26-jarige broer, zijn deze week aangehouden in hun woonplaats Eindhoven. De vierde verdachte, een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel, werd al eerder aangehouden in Rotterdam voor een overval met geweld en is verband met dit onderzoek opnieuw aangehouden.

Kostbaarheden teruggevonden 

Bij doorzoekingen in samenwerking met de politie in Eindhoven is een deel van de buit terug gevonden. De aangetroffen sieraden en andere spullen zijn inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaren. De gedupeerden zijn blij dat ze een deel van hun spullen weer terug hebben. Of de desbetreffende vrouw uit Eemnes ook haar kostbaarheden terug heeft gekregen is niet duidelijk.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.