Verkeersmaatregelen om looproute van Muider school naar gymzaal veiliger te maken

Door Sjoerd Stoop

Schoolklassen van de Muider Jozefschool moeten volgend schooljaar een stuk veiliger naar hun nieuwe gymlokaal aan de andere kant van de stad komen. De gemeente Gooise Meren gaat hun looproute veiliger maken, nadat de school zelf meerdere zorgen aankaartte over de route. 

De klassen van de Jozefschool maakten tot afgelopen schooljaar gebruik van de gymzaal van de oude P.C. Hooftschool, maar moeten straks naar de gloednieuwe sporthal op het Brediusterrein. Dat is ruim een kwartier lopen door de smalle en soms drukke straten van de kleine stad.

De school kaartte daarom anderhalf jaar geleden al aan dat er echt wat moet gebeuren om de route veiliger te maken. 

NH maakte eerder een reportage over de zorgen van de school. Tekst gaat door onder de video.

De looproute van de schoolklas is de afgelopen tijd onder de loep genomen door de gemeente. “Veiligheid staat daarbij voorop: kinderen moeten onder begeleiding vanuit de vesting van en naar de sportzaal kunnen lopen”, aldus de gemeente. 

Meer ruimte

Om dat straks te kunnen doen worden de komende tijd maatregelen genomen, na overleg met de school. Er wordt vooral op verschillende plekken meer ruimte gemaakt voor de wandelende schoolklassen. Dat gebeurt door wegmarkeringen te verplaatsen en vooral te verfrissen, ook worden stukken van de looproute beter op elkaar aangesloten. 

De maatregelen worden niet alleen genomen rond de looproute zelf, maar ook rondom de school. Daar wordt onder meer op een stuk een parkeerverbod gemaakt en worden stoepen verlaagd, zodat de weg meer begaanbaar wordt.

Alle maatregelen moeten bij de start van het nieuwe schooljaar afgerond zijn. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.