Verhalenmakers komen samen op filmavond in Muider fort

Voor de tweede keer is in Fort C in Muiden deze week een filmavond georganiseerd door ‘verhalenmakers’ uit de filmwereld. Niet alleen bekijken de aanwezigen een film of documentaire, er is naderhand ook gelegenheid om met de maker in gesprek te gaan. Op die manier krijg je als kijker ook een blik op hoe een film nou eigenlijk tot stand komt.

Het kleine zaaltje in fort C in Muiden is tot de rand toe gevuld. Marieke Rodenburg, een van de drijvende krachten achter de Muider filmavond vertelt: “De eerste keer hadden we flyers over, omdat het via mond tot mond reclame direct uitverkocht was.” En ook nu is het dus druk met zo’n vijftig filmliefhebbers.

Buitenbios

Zelf is Rodenburg documentairemaakster en ze vertelt dat het idee ontstond om met mensen ‘uit het vak’ een mooie avond te organiseren. “Wij zijn verhalenvertellers en willen dat delen”, zo is de gedachte achter het avondje cinema.

Van speelfilms tot documentaires en zelfs kindervoorstellingen, alles kan voorbij komen. Ook ligt er een idee om van de zomer in de buitenlucht een voorstelling te doen, dat zou misschien zelfs in het Muiderslot kunnen.

Excentriek

Deze avond draait ‘A Family Affair’ van regisseur Tom Fassaert. Hijzelf en zijn zus Janna Fassaert zijn beiden aanwezig om na de vertoning vragen te beantwoorden. En die vragen zijn er, want het is niet het minste verhaal dat Fassaert vertelt met zijn documentaire.

Het draait allemaal om zijn excentrieke oma uit Zuid-Afrika. Op het moment dat zij in de film vertelt verliefd te zijn op haar eigen kleinzoon, gaat er er zacht maar duidelijk hoorbaar geroezemoes door de zaal. Maar eigenlijk is transgenerationeel trauma het overkoepelende thema.

Hecht

Voor de Gouden Kalf winnaar Fassaert zelf was het bijzonder om in Muiden zijn film te vertonen. Na een zware hersenoperatie enkele jaren gelden, revalideerde hij bij zijn zus en Hollywoodactrice Janna, die zelf in Muiden woont. Broer en zus gaven dan ook aan dat, in tegenstelling tot hun oma, hun eigen familieband wel hecht en sterk is.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.