Verdachten gijzeling in vervallen villa in Laren langer vast

Drie verdachten die vastzitten voor de verdenking op een gijzeling van een man maandag in een villa aan de Rijksweg Oost in Laren blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank bepaald. Ze worden verdacht van gijzeling en diefstal met geweld.

De politie trok dinsdag naar een vervallen huis aan de Rijksweg Oost in Laren, waar een man maandag mogelijk urenlang zou zijn mishandeld en gegijzeld. Het slachtoffer ontsnapte dinsdag en dwaalde langs de snelweg, parallel aan het huis. Een oplettende voorbijganger belde vervolgens de politie. Drie verdachten van 25, 33 en 36 jaar werden dinsdag aangehouden.

Gijzeling en diefstal met geweld

De rechter-commissaris heeft nu besloten om het voorarrest van de verdachten te verlengen met veertien dagen. Ze blijven voorlopig dus nog vastzitten.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de verdachten nu van gijzeling en diefstal met geweld. Eerder ging het om gijzeling en mishandeling. Wat er precies zou zijn gestolen, kan het OM op dit moment niet zeggen. Dat is onderdeel van lopend onderzoek. 

Niet verlaten

Het terrein waar de mogelijke gijzeling maandagavond plaatsvond, bevindt zich in een afgelegen gebied. De villa op het terrein is vervallen, maar het terrein is niet verlaten. De eigenaren van de vervallen villa willen geen commentaar geven op de zaak.

Tekst loopt door onder de foto.

De bewoners zouden krakers zijn, die in maart een ander huis aan de Franslangeveldlaan in Laren hebben geraakt. Zij zouden volgens buurtbewoners deel uitmaken van een krakerscollectief. 

Het OM zegt tegen NH dat een van de verdachten in Laren woont. De andere twee verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.