Verdachte van doden Larense baby komend voorjaar voor de rechter

Door Daan Visser

De man die er van wordt verdacht een jaar geleden een drie weken oude Larense baby om het leven te hebben gebracht, staat volgend jaar maart voor de rechter. Dat werd vanmorgen bekend tijdens een tussentijdse zitting. 

De verdachte – Amsterdammer Robbie S. – werd eerder dit jaar opgepakt nadat het babytje van zijn toenmalige vriendin twee weken eerder dood in haar bedje werd aangetroffen. Het kindje bleek overleden door mishandelingen. Hulpdiensten probeerden het kind nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. 

Volgens de officier van justitie heeft S. de baby door elkaar geschud, geslagen en laten vallen met zware verwondingen en uiteindelijk overlijden tot gevolg. 

S. verklaarde tijdens een eerdere zitting onschuldig te zijn. Hij verklaarde dat hij in de nacht op de bank in slaap was gevallen met een het kind. Toen hij door gehuil wakker werd, bleek dat het kind van de bank was gevallen. Toen hij haar wilde oppakken, stootte ze volgens hem met haar hoofd tegen iets aan. Toen de baby tot rust was gebracht, heeft hij haar naar eigen zeggen in haar bedje gelegd, maar de volgende ochtend reageerde het meisje niet meer. 

Justitie vindt verdachte schuldig

Vandaag kwam de zaak tussentijds weer voor de rechter. De verdachte zit nog altijd in de cel, maar woonde de zaak door ziekte niet bij. De moeder van het kindje was er wel. De rechter behandelde vandaag vooral de planning van de uiteindelijke rechtszaak volgend jaar. Daarnaast werd gekeken hoe de zaak er tot nu toe voor staat.

Als bewijslast ligt er een uitgebreid rapport van de forensisch patholoog op tafel, die kijkt naar de exacte doodsoorzaak van het kindje. Aan de hand van dat rapport blijft justitie erbij dat Robbie S. verantwoordelijk is voor de dood van het kindje. Daarnaast hebben zowel justitie als de advocaat van de verdachte nog eens veertig vragen voorgelegd aan een betrokken kinderarts. Het wachten is nog op antwoorden van de arts, die zegt tijd nodig te hebben vanwege drukte en personeelstekorten. 

De zaak moet nu half maart inhoudelijk voor de rechter komen. Over die datum was vandaag nog wel discussie: de advocaat van S. vindt het tekort dag, omdat ze alle feiten en de antwoorden van de kinderarts ook nog met haar cliënt moet bespreken. De advocaat van de moeder hoopt dat de zaak zo snel mogelijk wordt behandeld, zodat er ook snel een uitspraak op tafel ligt. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.