Verbod op drank- en drugsgebruik rondom Hilversumse Oekraïne-opvang

Door Sjoerd Stoop

Er mag voortaan geen drank en drugs worden gebruikt rondom de twee Hilversumse opvangplekken van Oekraïeners, aan de Anton Philipsweg en de Thebe. Dat besluit is genomen na klachten over overlast de afgelopen tijd. 

De overlast komt volgens burgemeester en wethouders mogelijk door drank- en drugsgebruik. Dat gebeurt door slechts een deel van de bewoners van de opvanglocaties, maar alleen met deze strenge maatregelen kan de rust weer terugkeren, zo is de gedachte.

De overlast zou er voor kunnen zorgen dat bewoners en buurtbewoners zich onveilig voelen. 

Geen strenge controles

De maatregelen worden vooral genomen om in te kunnen grijpen als dat nodig is. De bewoners van de opvanglocaties en de buurt hoeven er niet op te rekenen dat er de hele dag handhavers langsrijden om te controleren. 

Als er nu klachten zijn over overlast, en dat komt inderdaad door drank- en drugsgebruik, dan kunnen de politie en handhavers boetes uitdelen. Zonder maatregelen kan dat niet. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.