Veel stemmers: Gooise gemeenten melden tot nu toe hoge opkomstcijfers

Door NH Gooi

Een flink deel van de Gooise stemgerechtigden heeft al een stem uitgebracht. Dat blijkt uit de tussentijdse opkomstcijfers, die over het algemeen hoger liggen dan het landelijk gemiddelde. 

Hilversum had rond 15.00 uur vanmiddag al 43,5 procent van de stemgerechtigden naar het stemhokje getrokken. Een hoge opkomst, merken ook de leden op de stembureaus. Voor enkele stembureaus staan af en toe aardige rijen. 

Of het opkomstpercentage uiteindelijk hoger uitvalt dan bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen, twee jaar geleden, is afwachten. Hilversum haalde toen een opkomstpercentage van 80,6 procent.

Blaricum, Eemnes en Gooise Meren

Ook Blaricum (46,7 procent) en Eemnes (43,1 procent) melden tot nu toe hoge opkomstcijfers. De meest recente cijfers zijn ook daar van 15.00 uur. 

De opkomstcijfers van Gooise Meren zijn al wat ouder. Om 13.00 uur had daar 27 procent van de stemgerechtigden een stem uitgebracht. 

Van Huizen zijn nog geen opkomstcijfers bekend.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.