Veel klachten vliegherrie boven Gooi, maar geen inspraak van bewoners

Verslag streekredactie NHGooi/GooiTV: Mary Voigt.

 

De hinder van vliegherrie blijft toenemen, ondanks het vonnis van de rechtbank dat de Staat de wet- en regelgeving hierop moet aanpassen. Jan Stolker, vertegenwoordiger namens de inwoners van het Gooi bij de Maatschappelijke Raad Schiphol, maakt zich zorgen: “Het eerste kwartaal steeg het aantal klachten boven Hilversum met 40 procent.”

Kandidaat-minister Madlener geeft aan ‘hoopvol te zijn dat Schiphol verder kan groeien’ en dat terwijl het aantal klachten in heel Nederland het afgelopen jaar met 50 procent is toegenomen. De klachten over geluidshinder van Schiphol komen binnen bij BAS, het Bewoners Aanspraakpunt Schiphol. 

Met de komst van een vierde aanvliegroute, waar al langer sprake van is, en de inzet van groei van het aantal vluchten, leeft de angst dat de overlast voor omwonenden verder toeneemt. Er is inmiddels een petitie gestart die 70.000 mensen hebben ondertekend.

NH Gooi-verslaggever Mary Voigt vroeg Jan Stolker, vertegenwoordiger van de inwoners in het Gooi in de MRS, om een reactie op deze en andere recente ontwikkelingen in het Schiphol-dossier.

Klik op deze link om het interview te beluisteren.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.