Vapes zijn verboden, maar Hilversumse jongeren halen ze ‘gewoon’ nog via Snapchat 

Door Nina Vermeulen

Vapes met smaakjes mogen niet meer verkocht worden sinds 1 januari. Betekent dit een einde aan apple peach en strawberry ice? Niet voor de Hilversumse jongeren; die kopen hun e-sigaret namelijk gewoon nog via Snapchat. 

Wie denkt dat vapen in het nieuwe jaar dan ook echt verleden tijd is, heeft het mis. Hilversumse tabakszaak eigenaar Adam Hancar ziet de illegale handel groeien. “Mensen halen vapes uit het buitenland of zetten zelf iets in elkaar.”

Door deze regelgeving verliest Adam 50 procent van zijn omzet. “Voor mijn winkel was dit echt een klap. De winstmarge op vapes was heel hoog en nu ineens is het weg. Het gaat nu weer de kant van de sigaretten op, maar die hebben niet zoveel marge.”

Wij hebben gevraagd hoe Hilversumse jongeren denken over het verbod op vapes, dit is te zien in onderstaande video:

Via Snapchat

“Ik hoor vaak dat mensen het via Snapchat aanbieden, via via voegen ze dan iemand toe die vapes koopt uit het buitenland of een voorraad heeft gekocht en zo kan je het wel krijgen”, laat een meisje op straat weten. 

Alleen de variant met tabaksmaak mag nog verkocht worden. “Ik heb het geprobeerd, maar die vind ik helemaal niet lekker joh! Rook dan gewoon een sigaret”, zegt een Hilversumse jongere. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.