Van Freddie veiling tot Mercury Museum, Hilversumse Queen-kenners bieden mee

Door Nina Vermeulen

Een kam, oude gympen, een sporttas, klompen en een piano: de inboedel van Queen zanger Freddie Mercury stond afgelopen maand te koop in het veilinghuis Sotheby’s in London. Gister was de laatste dag van de veilig, er is in totaal 46 miljoen euro opgehaald. Hilversumse Queen-kenner Edger Harms bood mee en keek zijn ogen uit. 

Het snorkammetje van Tiffany’s wilde Hilversumse Queen-kenner Edger Harms erg graag bemachtigen: “Het was eerst betaalbaar, ze vroegen er 400 of 500 pond voor. Ik heb geprobeerd te bieden, maar dat ging volledig de mist in. Uiteindelijk is het snorkammetje verkocht voor bijna 160.00 pond.”

Afgetrapte schoenen 

Dit was niet het enige item uit de veiling wat een stuk duurder uitviel dan verwacht. Zelfs voor de afgetrapte schoenen van Mercury werd flink betaald: “De schoenen waren 50 jaar oud en hartstikke smerig. Elk normaal denkend mens had deze in de kledingcontainer gestopt, maar hij had alles bewaard. En dan nog betalen fans hier enkele duizenden ponden voor over.”

Of het nu een gouden plaat, shirt of afgetrapte gymschoenen zijn, fans willen voor alles wat Freddie Mercury aan heeft geraakt de hoofdprijs betalen. ‘Iedereen wil toch een stukje van zijn favoriete zanger in huis hebben, dat wil ik ook. Het is wel van Freddie Mercury geweest. Dit is het dichtste dat je bij je idool kan komen, daarom hebben fans er veel geld voor over.”

Selfmade Freddie

Aat van der Windt is een echte Queen-verzamelaar en heeft een eigen mini-museum voor zijn favoriete rockgroep. Een opvallend item in zijn collectie is de ‘Selfmade Freddie’ pop, die hij zelf heeft gemaakt. Via Marktplaats kocht hij een pop, knipte de ogen en mond van Freddie uit een tijdschrift, plakte een snor en kocht een pruik. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.