Van fraude verdachte Huizer bewindvoerder werkt gewoon door met ander bedrijf

Door Pieter Witte

De Huizer bewindvoerder die wordt verdacht van grootschalige fraude en die door de brancheorganisatie op straat is gezet, blijkt nog gewoon door te werken als bewindvoerder. Dat blijkt uit onderzoek van NH Gooi. De bewindvoerder heeft een tweede bedrijf onder de vlag van een andere branchevereniging. Er loopt ook daar nu een onderzoek naar hem. 

De bewindvoerder kwam kortgeleden met zijn bedrijf Bewindvoering ’t Gooi in opspraak, omdat hij aan de haal zou zijn gegaan met geld van meerdere cliënten. Dat geld sluisde hij door naar andere rekeningen, om daar zelf beter van te worden. Naar verluidt zijn zeker 300 cliënten van het kantoor de dupe. 

Nadat de zaak eenmaal aan het licht kwam, werd de bewindvoerder door branchevereniging Horus geroyeerd als lid. 

Bewindvoerder werkt door

Dat lijkt de Huizer niet aan het schrikken gebracht te hebben. Naar nu blijkt werkt hij gewoon door met een ander bedrijf, Vooruitblik. Dat kantoor doet onder andere een executies van testamenten, maar ook – opvallend genoeg – aan bewindvoering. 

Dat doet de Huizer met zijn bedrijf onder de vlag van een andere brancheorganisatie, Novex. Die brancheorganisatie schrikt behoorlijk van dat nieuws en de eerdere ontwikkelingen rond de Huizer bewindvoerder, dat het nu besluit zelf ook onderzoek te doen naar het bedrijf. “Zo nodig zal het bestuur adequate maatregelen nemen”, laat voorzitter Eric de Jong weten. 

Maatregelen

Welke maatregelen dat zouden kunnen zijn laat de brancheorganisatie niet weten, aangezien het bestuur verder geen mededelingen doet. Wel valt op dat de Huizer bewindvoerder met zijn tweede bedrijf ondertussen verwijderd is van de website van de branchevereniging. 

Of de Huizer met zijn tweede bedrijf ook fraudeert is niet bekend. Ook is niet precies duidelijk hoeveel mensen hij onder bewindvoering helpt. De bewindvoerder wil zelf tegen NH Gooi niet reageren op de aantijgingen, ondanks herhaaldelijke verzoeken. 

Nog geen aangiftes

Het redelijk grote cliëntenbestand van de Huizer bewindvoerder is overgestapt naar andere bewindvoerders nadat de fraude aan het licht kwam. 

Voor zover bekend is er nog geen aangifte gedaan tegen de oud-directeur van Bewindvoering ’t Gooi. Of die er komt, is ook nog afwachten. Zo’n aangifte kan gedaan worden door cliënten, maar ook door oud-medewerkers. De door de fraude gedupeerde cliënten maken voor zeker 1.000 euro extra kosten door de kwestie. Dat geld zouden ze alleen kunnen verhalen op hun voormalige bewindvoerder nadat ze aangifte hebben gedaan. 

Op een anonieme oud-medewerker na, houdt iedereen de lippen nog stijf op elkaar. Het is daarom lastig na te gaan wat de exacte omvang van de fraude is, hoeveel geld van cliënten er verduisterd is en wat er verder met de kwestie gaat gebeuren. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.