Vader Thomas denkt vandaag extra aan zijn Quinn: “MH17 is nog dagelijks in ons leven”

Door Carlijn Kolk

Alweer negen jaar geleden, maar ook als de dag van gisteren: voor Hilversummer Thomas Schansman is het vandaag ‘Quinn-dag’. De dag van de ramp met de MH17, de dag waarop zijn zoon om het leven kwam. “Het is nog altijd een dag met een zwart randje”, vertelt hij tegen NH. 

De ramp werd vanmorgen herdacht bij het MH17-monument in Hilversum. Het Gooise dorp werd met vijftien slachtoffers zwaar getroffen. De namen van de slachtoffers werden vanmorgen voorgelezen en er werden bloemen gelegd. 

Thomas was – zoals nagenoeg elk jaar – aanwezig bij de herdenking. “Het is mooi om hier tussen alle Hilversummers te staan, die met ons in gedachten met de slachtoffers willen zijn”, vertelt hij.

Pijn

Vandaag staat voor Thomas volledig in het teken van zijn zoon. “Deze dag is voor hem bedoeld. Ik ben in gedachten met hem en haal mooie herinneringen op.” 

Tekst gaat door onder de foto’s.

“En dan overbrug je die 9 jaar zo moeiteloos. Maar je begint wel steeds meer te denken: joh, alweer 9 jaar geleden. Dat jochie was toen 18. Hij zou nu 27 zijn. Dan zie je zijn vrienden die allemaal groter en sterker, sommigen vader geworden. Dat je denkt, ja dat gaat nooit gebeuren. Dat doet pijn.”

Thomas herdenkt Quinn vandaag onder andere door na te denken en foto’s te delen van negen jaar geleden, foto’s die stil zijn blijven staan. Dat doet hij onder meer samen met andere nabestaanden van Hilversumse slachtoffers, maar vanzelfsprekend ook met familie, vrienden en bekenden.  

Herdenking

De emotionele herdenking werd vanmorgen bijgewoond door meerdere nabestaanden, maar ook door andere belangstellenden. Al met al waren er zo’n vijftig mensen. Er waren speeches van onder meer pastor Jules Dresmé, die al negen jaar sterk verbonden is met de nabestaanden van de Hilversumse slachtoffers. 

Bekijk hier de hele herdenking terug.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.