Vader Sanil B. opgelucht na vrijspraak zoon: “Altijd in zijn onschuld geloofd”

Door Sjoerd Stoop

Youness, de vader van Hilversummer Sanil B., reageert blij en opgelucht nu zijn zoon niet wordt vervolgd voor de doodslag van Carlo Heuvelman op het Spaanse eiland Mallorca tweeënhalf jaar geleden. “Een enorme ontlading, ik wilde juichen en springen”, reageert hij tegen NH. “Eindelijk heeft er iemand goed naar het dossier gekeken en concluderen ze wat ik altijd al wist: mijn zoon is onschuldig.” 

Vader Youness was er vanaf het eerste moment van overtuigd dat zijn zoon niets te maken had met de dood van Carlo Heuvelman. “Ik heb er nooit aan getwijfeld dat mijn zoon niet betrokken zou zijn geweest bij de dood van Carlo. Dat heeft hij mij verzekerd en ik heb hem altijd geloofd”, legt de Hilversummer uit.

“Dat gevoel werd versterkt door het dossier. Er zijn geen getuigen die Sanil duidelijk aanwijzen en dat dna-spoor kan overal wel door op zijn schoen komen. Er is gewoon geen bewijs dat mijn zoon betrokken is en dat wordt nu eindelijk ook door een rechter gezien.” 

Dikke knuffel

Youness heeft zijn zoon nog niet gesproken sinds de uitspraak. Na de uitspraak van het gerechtshof werd Sanil meegenomen naar de gevangenis. “We hebben elkaar alleen heel even aangekeken”, vertelt Youness. “Komende zaterdag zie ik hem weer voor het eerst. Dan ga ik hem een dikke knuffel geven.” 

Wanneer zijn zoon precies vrijkomt weet Youness nog niet. “Ik was al druk aan het rekenen, maar ik kom er nog niet uit. Ik ga straks mijn rekenmachine er eens bij pakken, maar als ik het zo snel reken moet hij nog voor een paar maanden de gevangenis in. Deze zomer komt hij eindelijk weer thuis.”

Sanil B. werd vrijgesproken voor de doodslag van Carlo Heuvelman, maar is alsnog wel veroordeeld voor twee pogingen tot doodslag door zijn geweld tegen een vriend van Carlo en bij een gevecht eerder op de avond. Daarvoor moet hij in totaal 32 maanden de cel in, met aftrek van de tijd dat hij al vast heeft gezeten. Over een paar maanden komt hij dus vrij. 

Hopen op videobeelden

Dat de ouders van Carlo Heuvelman vandaag een zware tegenslag te verwerken hebben, begrijpt Youness maar al te goed. “Dit doet hun ongetwijfeld heel erg veel pijn en dat begrijp ik heel erg goed”, reageert hij. 

Vader Youness hoopt nog steeds dat er videobeelden opduiken van de fatale uitgaansavond antwoord geven. “Dat verdienen de ouders van Carlo, want zij verdienen het te weten wat er met hun zoon gebeurd is. De dader moet gestraft worden.”

De Hilversummer denkt niet dat een van de andere jongens uit de groep vrienden iets te maken heeft met de dood van Carlo. “Als dat zo zou zijn, zou dat al lang boven water zijn gekomen.” 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.