Utrechtse studenten laten Larense ouderen niet alleen tijdens kerst

Door Daan Bakker

Studenten van de Hogeschool Utrecht hebben, samen met het Brinkhuis Laren, een knutselmiddag georganiseerd voor ouderen. De studenten hebben als doel om eenzame ouderen met kerst niet in de steek te laten.

De studenten doen de opleiding Event Management aan de Hogeschool Utrecht. Als opdracht hiervoor organiseren ze kleine evenementen. Een van deze evenementen is een samenwerking met het Brinkhuis, hier organiseren ze de ‘Winterse Week’. Een week vol evenementen voor jong en oud.

De studenten zijn erg blij dat ze voor het Brinkhuis wat kunnen betekenen. “We hadden meerder opties”, vertelt Bart, een van de studenten. “Dit gaf ons een warm gevoel, hiermee kunnen we echt voor de mensen wat betekenen.”

De ouderen hebben kerstballen geschilderd, kerst bloemstukjes en kerstkaarten gemaakt. “Leuk voor in de woonkamer en nog een gezellige dag ook, wat wil je nog meer”, aldus een van de knutselende ouderen.

Woensdag 20 december was de ‘Kerst Knutselmiddag voor ouderen’. “Deze tijd kan best confronterend zijn voor veel eenzame ouderen, op tv zie je allemaal reclames van mensen die samen zijn”, aldus Brinkhuis medewerker Klaartje.

Dit was ook een van de problemen die de studenten aan wilden pakken met dit project. “Dat was ook echt ons doel, we zijn bij veel bejaardenhuizen en verzorgingscentra geweest om te laten weten dat we hier zitten”, vertelt Brian. “We hopen hiermee zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
T-Mobile: In heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.