Tweedehands beurs maakt goed speelgoed bereikbaar voor iedereen

Door Daan Bakker

“Speel-O-Theek” De Steeg in Hilversum organiseert ieder jaar de zogenaamde speelgoedbeurs. Dit is een beurs waar mensen tweedehands speelgoed kunnen inbrengen en aanschaffen. Een goede optie voor mensen die weinig te besteden hebben of liever duurzaam speelgoed kopen.

De Speel-O-Theek in Hilversum is een plek waar mensen speelgoed kunnen huren voor een klein bedrag. In heel Nederland zijn Speel-O-Theken te vinden, De Steeg in Hilversum is een van de oudste. Ze vierde eerder dit jaar haar 40e verjaardag. Een paar jaar na de oprichting is de vereniging begonnen met het organiseren van de speelgoedbeurs.

Tijdens deze beurs kunnen mensen speelgoed kopen tegen een mooie prijs. Dit speelgoed is ingebracht door andere mensen die het niet meer nodig hebben. Die ontvangen dan het  merendeel van de opbrengst als het wordt verkocht. Het andere deel gaat naar de Speel-O-Theek om nieuw speelgoed aan te schaffen. 

Voor iedereen

Mensen zijn steeds bewuster bezig met wat ze kopen en wat ze weggooien. “Dat is ook echt onze insteek”, vertelt oprichtster van de speelgoedbeurs Herma. Ze merkt dat steeds meer mensen lid worden en bezig zijn om niet te veel nieuwe spullen te kopen. “Mensen worden steeds bewuster”.

Door stijgende prijzen hebben veel Nederlanders minder te besteden. Het initiatief is daarom ook gericht op mensen met een wat kleinere beurs. “Degene die echt weinig te besteden hebben komen vaak niet, die hebben toch een soort schaamte”, vertelt mede-oprichter Jannie. Toch blijft Speel-O-Theek de Steeg zich inzetten voor deze iedereen. De komende feestdagen moeten namelijk ook voor mensen met een kleine(re) beurs een feest worden.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.