Tweede leven voor overbodig Bussums spoortunneltje: nog vier plannen op tafel

Door Fabian van der Gijze

Er liggen nog vier plannen op tafel voor het overbodig geworden spoortunneltje van station Naarden-Bussum. Dat is het resultaat van de prijsvraag van de gemeente Gooise Meren. De jury heeft de vier voorstellen gekozen uit 21 inzendingen voor de prijsvraag. 

Het tunneltje wordt al een tijdje niet meer gebruikt om van de ene kant naar de andere kant van het spoor te komen. De tunnel is niet meer nodig sinds station Naarden-Bussum een tweede toegang heeft aan de andere kant van het station. De tunnel is dan ook al een tijdje afgesloten. 

Toch wil de gemeente het tunneltje graag behouden. Met de prijsvraag wordt er gekeken hoe het tunneltje straks gebruikt kan worden.  

Veel leuke ideeën

De jury laat weten dat er veel leuke ideeën zijn ingezonden. Zo zou de tunnel als expositieruimte voor kunst gebruiken kunnen worden, maar ook als servicepunt voor pakketjes, als VVV-kantoor of als fietsenstalling.

Daarnaast waren er ook wat wildere ideeën: zo kan de tunnel gebruik worden als knikkerbaan, om groentes te kweken of als microbrouwerij. De ideeën zijn allemaal getoetst of het realistisch is uit te voeren en of het spoorveilig is. 

Welke voorstellen nu doorgaan naar de volgende ronde, is niet bekend gemaakt. De vier overgebleven gegadigden hebben een mail gekregen. Ze worden uitgenodigd om in september een presentatie te houden. Pas daarna wordt een winaar bekend gemaakt. 

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.