Twee verdachten van bedreigingen Hilversumse Bradley twee weken langer vast

Door Redactie ’t Gooi

Twee mannen die vorige week zijn opgepakt, vermoedelijk vanwege ernstige bedreigingen aan het adres van onder andere Hilversummer Bradley van Dijk, moeten twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris besloten. Het Openbaar Ministerie verdenkt het duo van bedreiging, stalking en deelname aan een criminele organisatie.

Het gaat om een 26-jarige man uit Deurne en een man van 39 uit Venlo die vorige week dinsdag zijn opgepakt. De verdachten zouden verschillende YouTubers en TikTokkers hebben gestalkt en bedreigd, waaronder ook Bradley van Dijk uit Hilversum. 

De vermeende daders communiceerden vooral via verschillende groepen en kanalen op chat-app Telegram. NH volgde deze groepen maandenlang. Onder de namen Looijkartel en Hondenbende werden mensen aangestuurd om de YouTubers thuis en op straat ‘aan te pakken’. Ook werden op deze kanalen serieuze doodsbedreigingen geuit. 

Bij Bradley van Dijk ging dit heel ver: niet alleen hij, maar ook zijn familie, vrienden en buren werden belaagd. De zaak kwam de laatste weken in een stroomversnelling, onder meer nadat NH verhalen hierover publiceerde.

Tekst gaat verder.

Politieonderzoek

De politie kwam de twee op het spoor na een langer onderzoek op de Telegram-kanalen. De mannen zouden beheerders zijn van deze kanalen. De politie doet verder onderzoek naar de leden van de groepen en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op 3 augustus worden de verdachten weer voorgeleid. Dan besluit de rechtbank opnieuw of de mannen langer vast moeten zitten.

0
Laat nu ook een reactie achter onder de video!x

Regio Gooi en Vechtstreek (waaronder Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum,  Huizen en Weesp): kanaal 48.
In de regio’s Amersfoort, Amsterdam, Driebergen/Zeist, Rotterdam, Veenendaal, Zoetermeer en Zevenaar: kanaal 48.

Gooise Meren en Wijdemeren: kanaal 1432.
Odido (voorheenT-Mobile) in heel Nederland: kanaal 842.

Sinds mei 2017 is GooiTV erkend als leerbedrijf voor het beroepsonderwijs bedrijfsleven. 
GooiTV biedt daarmee stageplekken aan voor mbo/hbo-leerlingen op het vlak van audiovisuele media, maar biedt ook een platform voor redactionele stagiair(e)s.